Motor EA888 GEN 3

visibility11973 Views list In: Motoren

De 2.0TSI EA888 / 3 of Gen3 is ontworpen om lichter en efficiënter te zijn. Allereerst kreeg de motor een nieuw gietijzeren cilinderblok met 0,5 mm dunnere wanden (3 mm in plaats van 3,5). Er zijn nieuwe stalen krukas, zuigers en ringen, oliepomp en lichtgewicht balansassen. Het nieuwe motorontwerp bevat een geheel vernieuwde cilinderkop. Het is een aluminium DOHC-cilinderkop met 16 kleppen en een geïntegreerd en watergekoeld uitlaatspruitstuk. Net als voorheen worden de nokkenassen aangedreven door de distributieketting en wordt het AVS-systeem alleen toegepast voor de inlaatkleppen. Maar het variabele kleptimingsysteem is beschikbaar voor beide nokkenassen.

De 2.0TSI EA888 / 3 is uitgerust met dubbele injectoren. Een set is in de poort gemonteerd (MPI) en een andere set zit in de cilinders (directe injectie), voor dat extra efficiënte vermogen wanneer dat nodig is. De maximale boost werd verhoogd tot 1,3 bar (18,8 psi). Het werd mogelijk door de nieuwe turbocompressor (IHI IS20) te installeren met een nieuwe elektronische wastegate, die de vuldruk aanpaste. De CULA-, CULB-, CULC-, CPLA- en CPPA-versies zijn uitgerust met een kleinere en minder krachtige turbo - Garrett MGT 1752S.

Voor high-performance voertuigen hebben de ingenieurs enkele verbeteringen in het ontwerp aangebracht. De motoren met code CJX hebben een iets andere cilinderkopvorm, prestatiegerichte inlaatnokkenas, grotere uitlaatkleppen, verminderde compressieverhouding tot 9,3: 1, nieuwe zuigers, productievere injectoren en hogedrukbrandstofpomp. De motoren worden aangedreven door IHI IS38 met een maximale boost van 1,2 bar (17,4 psi). Krachtigere versies worden geleverd met een grote lucht-lucht intercooler.

De Gen3-motoren zijn uitgerust met Siemens Simos 18.1 elektronische motorregeleenheid (ECU). De geüpgradede 2.0 TSI EA888 / 3 voldoet aan de nieuwste emissievoorschriften zoals Euro 6 voor de Europese markt.

zondag maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag January February March April May June July August September October November December