ChipTuning

TEAMVAG biedt chiptuning aan voor alle motoren van Volkswagen, Audi en Seat.

De meeste moderne automotoren worden door een computer (ECU) aangestuurd. Deze regelt de ingespoten hoeveelheid brandstof, de turbodruk en het ontstekingstijdstip. 

De chips in een ECU zijn voorzien van software. Vaak is deze software ver binnen de maximale belasting van de motor geschreven. Die ruimte biedt daarom de mogelijkheid om de motor te chiptunen, zonder daarmee de motor te beschadigen.

Via onze dochteronderneming VAG Performance Chip bieden we deze Chip Tuning aan. 

STAGE 1

CHIPTUNING

Dit is de meest bekende vorm van tuning. Hiermee wordt 'chiptuning' bedoeld: dit bestaat uit het aanpassen van het motormanagement. Dit levert een forse vermogenswinst, souplesse en veel meer rijplezier op. Bij chiptuning passen wij diverse parameters in het motormanagementsysteem aan. Hierbij is er geen sprake van fysieke aanpassing aan het motorblok van de auto.

De auto dient in goede conditie te zijn om getuned te kunnen worden. Zijn er twijfels over de staat van de auto? Ga dan eerst langs je vaste garage en laat de auto controleren voordat je contact met ons opneemt om de chiptuning te laten uitvoeren.

STAGE 2

CHIPTUNING + PERFORMANCE PARTS

Het komt uiteraard voor dat een stage 1 tuning niet voldoende is. In plaats daarvan zou je dan kunnen kiezen voor stage 2. Het verschil? Naast het aanpassen van de software zal er ook hardwarematig het één en ander aangepast moeten worden. In de meeste gevallen gaat dit om het aanbrengen van een performance in- en uitlaatsysteem en/of intercooler.

Het idee achter een stage 2 tuning is dat er meer lucht naar de motor stroomt wat uiteindelijk leidt tot extra vermogenswinst, oftewel meer PK en koppel. Als kers op de taart krijgt je auto natuurlijk ook dat mooiere sportieve geluid!

STAGE 3

CHIPTUNING + CUSTOM PARTS

Een stage 3 tuning voeren wij uit voor de mensen die nog meer vermogen willen dan bij een stage 1 of 2 tuning. Onderdelen die wij hierbij vervangen zijn onder andere de intercooler en de turbo. 

Stage 3 voorbeeld: aangepaste motorsoftware (chiptuning) + luchtfilter, downpipe, sportuitlaat + sportcatalysator + grotere intercooler + grotere turbo.

EGR ON/OFF

Exaust Gas Recirculation – afgekort EGR. Wat betekend dit precies?

DPF ON/OFF

Exaust Gas Recirculation – afgekort EGR. Wat betekend dit precies?

AdBlue

Exaust Gas Recirculation – afgekort EGR. Wat betekend dit precies?

DECAT ON/OFF

Exaust Gas Recirculation – afgekort EGR. Wat betekend dit precies?

EVAP

Exaust Gas Recirculation – afgekort EGR. Wat betekend dit precies?

ONZE PROJECTEN

Direct een afspraak maken of alleen informatie opvragen?

Een berichtje via Whatsapp naar +31 (0)6422 53359 mag natuurlijk ook.